MARABU TEXTIL PAINTER GLITTER BLACK 573, 3 MM

Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Textielverfmarker voor lichte en donkere stoffen
  Op waterbasis
  Makkelijk te gebruiken
  Zacht aanvoelend
  Wasbaar tot 40°C na fixeren met strijkijzer of oven
  Ideaal te combineren met Marabu Textil/Textil plus
  Pompsysteem met hoge pigmentatie

Afwerking verwijderen/voorwassen van textiel

Voor het verven moet nieuw textiel minstens één keer gewassen worden zonder wasverzachter. Stofafwerkingen en conditioners voorkomen dat de vezels de verf absorberen. Kleurechtheid na fixatie kan in dit geval niet worden gegarandeerd.
Dubbellaags textiel

Leg bij het verven van dubbellaags textiel (T-shirts of kussenslopen) altijd een stuk karton tussen de stoflagen om te voorkomen dat de verf doorsijpelt. Dit maakt het schilderen op stof ook gemakkelijker, vooral voor kinderen.
Geschikt textiel

Marabu textielverf kan worden gebruikt voor het schilderen op alle textiel (vrij van lak- en wasmiddelen) van katoen, linnen, jute, zijde en gemengde weefsels tot max. 20% kunstmatige vezels. Niet gebruiken op breiwerk, omdat dit niet kan worden bevestigd om wasbaar te zijn.
Het sluiten van de doppen

Sluit de dop van de Marabu Painter met een “klik” na gebruik.
Marabu schilder

Volg deze richtlijnen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je stiften: 1. Laat de stiften nooit te lang open liggen, ook niet tijdens het verven, hierdoor kan de punt uitdrogen! 2. Verwijder overtollige verf, maak de markers altijd schoon en sluit de dop goed! 3. Bewaar de markeringen altijd horizontaal.
Drogen voor bevestiging

Geverfd textiel mag pas worden gefixeerd als de verf volledig is opgedroogd. Indien mogelijk een nacht laten drogen.
Ventielsysteem/pompsysteem: Pompende markeringen

Om het ventielsysteem te activeren, schudt u de marker met de dop op zijn plaats (de mengkogels moeten duidelijk hoorbaar zijn). Verwijder vervolgens de dop en druk de punt een paar keer naar beneden op een neutraal oppervlak totdat de inkt zichtbaar wordt. Let op: 1. De dunne punt van 0,8 mm hoeft maar twee keer te worden gepompt. 2. Metallic- en glitterkleuren moeten langer worden geschud omdat de pigmenten zwaarder zijn. 3. Ga langzaam te werk bij het pompen van de Marabu-schilders, aangezien te veel pompen kan leiden tot overmatige inktafgifte.
Opgedroogde of vuile verfpunten

Verwijder eenvoudig opgedroogde of vuile pijnpunten van Deco Painter, Porcelain Painter, Glas Painter, Textil Painter plus of Textil Glitter Painter van de marker en reinig ze met water. Eventueel even in warm water laten weken. Dan
Geverfd textiel wassen

Was geverfd textiel altijd binnenstebuiten en gebruik een mild wasmiddel. Plaats nooit een heet strijkijzer direct op het geverfde gebied. Strijk van achteren of door een doek.
T-shirts schilderen

Schuif bij het schilderen van T-shirts gewoon een stuk karton onder de stof om te voorkomen dat de verf door de lagen heen sijpelt.