MARABU TEXTIL PAINTER 2-4 MM.

Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Textielverfmarker voor lichtgekleurde stoffen
  Op waterbasis
  De "modeontwerper" van markers
  Makkelijk te gebruiken
  Zacht aanvoelend
  Wasbaar tot 60°C
  Lichtecht
  Strijkijzer of ovenbevestiging

Afwerking verwijderen/voorwassen van textiel

Voor het verven moet nieuw textiel minstens één keer gewassen worden zonder wasverzachter. Stofafwerkingen en conditioners voorkomen dat de vezels de verf absorberen. Kleurechtheid na fixatie kan in dit geval niet worden gegarandeerd.
Dubbellaags textiel

Leg bij het verven van dubbellaags textiel (T-shirts of kussenslopen) altijd een stuk karton tussen de stoflagen om te voorkomen dat de verf doorsijpelt. Dit maakt het schilderen op stof ook gemakkelijker, vooral voor kinderen.
Geschikt textiel

Marabu textielverf kan worden gebruikt voor het schilderen op alle textiel (vrij van lak- en wasmiddelen) van katoen, linnen, jute, zijde en gemengde weefsels tot max. 20% kunstmatige vezels. Niet gebruiken op breiwerk, omdat dit niet kan worden bevestigd om wasbaar te zijn.
Drogen voor bevestiging

Geverfd textiel mag pas worden gefixeerd als de verf volledig is opgedroogd. Indien mogelijk een nacht laten drogen.
Sjablonen

Plaats het sjabloon onder het textiel en trek het over met de Textile Painter.
Geverfd textiel wassen

Was geverfd textiel altijd binnenstebuiten en gebruik een mild wasmiddel. Plaats nooit een heet strijkijzer direct op het geverfde gebied. Strijk van achteren of door een doek.
T-shirts schilderen

Schuif bij het schilderen van T-shirts gewoon een stuk karton onder de stof om te voorkomen dat de verf door de lagen heen sijpelt.